Ekspertene mener det ikke er alt vi er like flinke til å vaske.

Enten fordi vi glemmer det, vasker for sjeldent eller faktisk helt feil.

På kjøkkenet, hvor det daglig tilberedes mat, spises og søles med både vått og tørt, er det spesielt viktig å ikke slurve med rengjøringen.

Men hvem vet egentlig hvordan kaffekvernen skal gjøres ren? Og hvor lenge siden er det du vasket vannkokeren?

Og visste du at det faktisk er brannfarlig å droppe å gjøre ren brødristeren din?

Ifølge nettstedet Real Simple slurver mange av oss med nettopp rengjøringen av en del hjelpemidler og apparater vi bruker på kjøkkenet.

- De fleste er nøye med vask av ting som kjøleskap og kjøkkenbenken, men mange glemmer eller overser de mindre tingene og apparatene vi bruker rundt oss på kjøkkenet, bekrefter Charlotte Sagvik hos Citymaid Hjemmeservice til Klikk Bolig.

- Noen ganger er det nok bare slurv at det ikke blir rengjort ofte nok, men jeg tror også mange er usikre på hvordan en del av disse kjøkkendingsene skal gjøres rene, særlig da kanskje elektriske apparater som brødrister og vaffeljern, legger hun til.

Her er oversikten du trenger:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!