Midstubakken

Se, her er Oslos nye arkitekturattraksjon

Midtstubakken er arkitektur i verdensklasse. I dag braker det løs i hoppbakken.

SVEVER OVER BYEN: Midtstubakken har en vannvittig beligghet. Fra toppen, et lite steinkast fra Gratishaugen har du megaoversikt over både overrennet og hovedstaden.
SVEVER OVER BYEN: Midtstubakken har en vannvittig beligghet. Fra toppen, et lite steinkast fra Gratishaugen har du megaoversikt over både overrennet og hovedstaden. Foto: FOTO: Espen Grønli
Sist oppdatert

I oppløpet til VM på ski har nye Midtstubakken kommet helt i skyggen av Holmenkollbakken. Her er lillebror, med en arkitektur som står til 20,20.

Arkitekturen og prosjekteringen av den nye Holmenkollbakken har vært omdiskutert.

Den mindre omtalte lillebroren Midstubakken er også nylig ferdig, i ny arkitektur.

- Den nye Midstubakken ligger fantastisk til i landskapet. Den bruker terrenget på en forbilledlig, varsom måte, og den representerer norsk stadionarkitektur med internasjonalt tilsnitt.

- Den er en ny Oslo-attraksjon, sier konkurranserådgiver i Norske Arkitekters Landsforbund Christian Dahle i Dahle Breitenstein arkitekter til klikk.no

STILRENT. Nye Midtstubakken er mindre Holmenkollbakken som ligger like ved, men beliggenheten og utsikten er enda bedre. Og hva synes du om arkitekturen?
STILRENT. Nye Midtstubakken er mindre Holmenkollbakken som ligger like ved, men beliggenheten og utsikten er enda bedre. Og hva synes du om arkitekturen? Foto: FOTO: Espen Grønli

På gamle tomter

- Anlegget ligger på en harmonisk, jorbunden måte akkurat der den gamle Midtstubakken fra 1927 sto. Og arkitekene, norske Økaw, trengte ikke å gå så mye i høyden for å skape et fullverdig overrenn i bakken, kommenterer Dahle.

Han mener også at Oslo-arkitektenes kombinasjon av glass og stein i tårnet er utmerket.

Hopp, langrenn og kombinert

SPENNING: Nye Midtubakken har et lekkert glasstårn. Det stikker ikke så høyt opp fra terrenget, men det varsler tydelig; Her skjer det spennende saker!
SPENNING: Nye Midtubakken har et lekkert glasstårn. Det stikker ikke så høyt opp fra terrenget, men det varsler tydelig; Her skjer det spennende saker! Foto: FOTO: Espen Grønli

Denne nye, såkalte normalbakken er en del av Holmenkollen nasjonalanlegg, og blir arena både for hopp, langrenn og kombinert under årets verdensmesterskap.

Fem bakker til

Nederst i Midtstulia lages det et vannmagasin, som skal brukes til snøproduksjon og sommerbading. Fem rekrutteringsbakker kommer også.

Som hovedbakken og storebror Holmenkollen blir de plastbelagte, slik at de kan brukes sommerstid.

Se hoppjentene og opplev arkitekturen

Fredag 25. februar kl 13.00 braker det til for alvor til i nyanlegget. Da er det hopp for kvinner, normalbakke.

- Kom og hei på de dyktige jentehopperne våre og opplev den flotte arkitekturen samtidig, sier VM-informasjonssjef Nina Horn Hynne.

Les mer på Oslo2011.no

Les også:

Kule stuemøbler

Nettets beste interiørbutikker

Hele huset er bygget som en bokhylle

Dette er et hus

Denne saken ble første gang publisert 25/02 2011, og sist oppdatert 29/04 2017.

Les også