Hjemmekontor arkitektur

Dette er egentlig en garasje

Sjekk grepene arkitektene måtte ta da de skulle forvandle den til et hjemmekontor.

GARASJEHJEMMEKONTOR: Slik ser garasjen ut etter at den ble gjort om til et hjemmekontor for en designer.

GARASJEHJEMMEKONTOR: Slik ser garasjen ut etter at den ble gjort om til et hjemmekontor for en designer. Foto: Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

Publisert Oppdatert

Det finnes nesten ikke det lokalet som ikke kan ombygges til noe helt annet. Et fabrikklokale kan bli en kul leilighet. Det samme kan en nedslitt garasje.

Det var nettopp en garasje det hollandske arkitektkontoret architecten|en|en fikk i oppdrag å forvandle til et hjemmekontor.

"Jeg ønsker ikke å ha følelsen av å jobbe i en garasje", var utfordringen de fikk fra oppdragsgiveren, som ønsket at garasjen skulle være basen i hans designvirksomhet.

SKALLKONSTRUKSJON: Konstruksjonen er kledd i delvis transparente bølgeplastplater.

SKALLKONSTRUKSJON: Konstruksjonen er kledd i delvis transparente bølgeplastplater. Foto: Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

Bølgeblikk

Hjemmekontoret ble bygget i forlengelsen av garasjen.

- Ved å dekke tilbygget med delvis transparente bølgeplastplater ble det skapt en subtil overgang mellom det eksisterende taket og det nye tilbygget", forteller arkitektene i en e-post til klikk.no.

ÅPNET OG LUKKET: Selv når konstruksjonen er lukket, kan man ane konturene av det indre skallet.

ÅPNET OG LUKKET: Selv når konstruksjonen er lukket, kan man ane konturene av det indre skallet. Foto: Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

SVEVER: Tilbygget er plassert oppe på en galvanisert stålkrage, og det får bygget til nesten å sveve.

SVEVER: Tilbygget er plassert oppe på en galvanisert stålkrage, og det får bygget til nesten å sveve. Foto: Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

Lysinnslipp

Bølgeplastplatene kler tilbygget både langs veggene og på taket, og bygget.

LYSINNFALL: Med som kommer inn gjennom fronten og spalten i taket bak, er det minimalt hva som behøves av kunstig belysning.

LYSINNFALL: Med som kommer inn gjennom fronten og spalten i taket bak, er det minimalt hva som behøves av kunstig belysning. Foto: Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

ÅPNET OG LUKKET: Ved hjelp av de hengslede dørene i bølgeplast kan tilbygget lukkes helt.

ÅPNET OG LUKKET: Ved hjelp av de hengslede dørene i bølgeplast kan tilbygget lukkes helt. Foto: Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

LYSINNSLIPP: Gjennom en spalte i bakkant, i overgangen mellom det opprinnelige taket og tilbygget, slippes det sollys inn.

LYSINNSLIPP: Gjennom en spalte i bakkant, i overgangen mellom det opprinnelige taket og tilbygget, slippes det sollys inn. Foto: Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

Skallkonstruksjon

Hjemmekontoret er bygget etter et to-lags prinsipp, hvor det ytterste laget består av en sammenskrudd, galvanisert stålramme. Denne er igjen kledd med delvis transparente bølgeplastplater, som slipper inn lys.

Rundt hele tilbygget er det lagt en galvanisert stålplatting, nærmest som en krage.

- Den fremhever tilbygget ytterligere, sier arkitektene.

Garasjen før og etter.

Garasjen før og etter. Foto: Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

RAMMEVERK: Den indre konstruksjonen ble omsluttet av et rammeverk i galvanisert stål.

RAMMEVERK: Den indre konstruksjonen ble omsluttet av et rammeverk i galvanisert stål. Foto: Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning