Det finnes nesten ikke det lokalet som ikke kan ombygges til noe helt annet. Et fabrikklokale kan bli en kul leilighet. Det samme kan en nedslitt garasje.

Det var nettopp en garasje det hollandske arkitektkontoret architecten|en|en fikk i oppdrag å forvandle til et hjemmekontor.

"Jeg ønsker ikke å ha følelsen av å jobbe i en garasje", var utfordringen de fikk fra oppdragsgiveren, som ønsket at garasjen skulle være basen i hans designvirksomhet.

Fra garasje til hjemmekontor=

SKALLKONSTRUKSJON: Konstruksjonen er kledd i delvis transparente bølgeplastplater. © Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

Bølgeblikk

Hjemmekontoret ble bygget i forlengelsen av garasjen.

- Ved å dekke tilbygget med delvis transparente bølgeplastplater ble det skapt en subtil overgang mellom det eksisterende taket og det nye tilbygget", forteller arkitektene i en e-post til klikk.no.

Fra garasje til hjemmekontor=

ÅPNET OG LUKKET: Selv når konstruksjonen er lukket, kan man ane konturene av det indre skallet. © Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

Fra garasje til hjemmekontor=

SVEVER: Tilbygget er plassert oppe på en galvanisert stålkrage, og det får bygget til nesten å sveve. © Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

Lysinnslipp

Bølgeplastplatene kler tilbygget både langs veggene og på taket, og bygget.

Fra garasje til hjemmekontor=

LYSINNFALL: Med som kommer inn gjennom fronten og spalten i taket bak, er det minimalt hva som behøves av kunstig belysning. © Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

Fra garasje til hjemmekontor=

ÅPNET OG LUKKET: Ved hjelp av de hengslede dørene i bølgeplast kan tilbygget lukkes helt. © Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

Fra garasje til hjemmekontor=

LYSINNSLIPP: Gjennom en spalte i bakkant, i overgangen mellom det opprinnelige taket og tilbygget, slippes det sollys inn. © Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

Skallkonstruksjon

Hjemmekontoret er bygget etter et to-lags prinsipp, hvor det ytterste laget består av en sammenskrudd, galvanisert stålramme. Denne er igjen kledd med delvis transparente bølgeplastplater, som slipper inn lys.

Rundt hele tilbygget er det lagt en galvanisert stålplatting, nærmest som en krage.

- Den fremhever tilbygget ytterligere, sier arkitektene.

Fra garasje til hjemmekontor=

Garasjen før og etter. © Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

Fra garasje til hjemmekontor=

RAMMEVERK: Den indre konstruksjonen ble omsluttet av et rammeverk i galvanisert stål. © Foto: Post & Van Leeuwen Photographers

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!