førbilde haldenskogveien=

FØR: Slik så huset ut før det ble tegnet om. © FOTO: Privat

Funkisbolig Snarøya ombygd

OVERGANG: Broen fra terrassen på garasjetaket til kjøkkeninngangen binder bygningene sammen. © Espen Grønli

Huset på Snarøya var opprinnelig i funkisstil, men det trengte sårt en oppgradering.

I første omgang ville beboerne løse en håpløs garasjesituasjon, og sivilarkitekt Kristian Vårvik hos Kvarts Arkitekter kom på banen.

Garasjestarten ble begynnelsen på en fullstendig forvandlingsprosess . Garasjen ble bygd som en selvstendig enhet ved siden av boligen.

Egen enhet

Trappen mellom adkomstplassen og hagen binder sammen bygningene.

På garasjetaket ble det lagt en 90 kvm stor terrasse med en gangbro over trappen direkte til kjøkkeninngangen.

- En åpenbaring, sier beboerne. - Den store terrassen utenfor kjøkkenet er i bruk fra tidlig vår til sen sommer. Her dekker vi langbord når vi feirer eller har store vennemiddager.

Store endringer

Arkitekt Kristian Vårvik og møbel- og interiørdesigner Lars Ernst Hole så potensialet i boligen da de var på befaring. De visste fra første stund at her kunne de gjøre underverker.

En arkitekt og en møbeldesigner kan være en perfekt kombinasjon.

Utfordringen var å gi funkishuset varme og særpreg, samtidig som arkitekturen ble stram.

Funkisfasade

Fasaden er betydelig endret.

Arkitekten arbeidet med å tilpasse vinduene til boligens ulike brukssoner: De avlange vinduene ved spisestuen slipper inn moderat med lys, men gir utsikt til hagen når familien benker seg rundt middagsbordet.

Fargespråk

Utvendig har boligen sedertrepanel i ulike bredder over grå betongmur.

Garasje- og hoveddør er gule kontraster.

Bolig haldenskogveien funkis klikk.no=

FLAT UT: Terrassen på garasjetaket er på 90 kvm og byr på sjenerøs plass for beboernes middagsgjester. De avlange vinduene på midten leder inn til spisestuen. Kjøkkenet er til høyre. © Espen Grønnli

Bolig haldenskogveien funkis klikk.no=

KJØKKENKROK: Den lyse sittekroken på kjøkkenet har hjørnevinduer med utsikt. © Espen Grønli

Bolig haldenskogveien funkis klikk.no=

MYK EIK: Møbel og interiørarkitekt Lars Ernst Hole har tegnet spisebordet i eik. Det skaper en myk og varm stemning i rommet. © Espen Grønli

Flyter sammen

Fra terrassen på garasjetaket fører gangbroen inn til et stort åpent rom. Her flyter stue, spisestue og kjøkken i ett.

Sittebenken er plassert i et lite utbygg med rause hjørnevinduer rett innenfor kjøkkendøren.

Store kjøkkenskuffer og underskap er i mørkgrå høyglans, mens overskapene har front i svakt turkisgrønt glass. Både benkene og kjøkkenøya har benkeplater i vedlikeholdsfritt Corian.

Peisdeler

Peisen står fritt i rommet, et grep som gjør at allrommet virker større. Den grå, ubehandlede overflaten av murpuss bidrar til et røft samspill med de hvite veggene. Spisestuen ligger ved peisen, med kort vei til kjøkkenøya.

Massiv eik

For å skape en varmere atmosfære i rommene, spesiallagde møbeldesigneren spisebord, skrivebord, garderober og baderomsinnredningen.

Trapperommet ble flyttet, og møbeldesigneren utformet en trapp i oljet massiv eik. Den åpner en direkte forbindelse mellom kjøkkensonen oppe og hallen nede.

Drømmebolig

Selv om ombyggingen var omfattende, har ikke beboerne angret et sekund.

- Huset fungerer utmerket. Det er praktisk og som skapt for inkluderende middagsselskaper med venner og familie. Vi har fått en bolig med gjennomtenkte og overraskende detaljer, som gangbroen. Huset er fint å se på og godt å bruke.

Les også

Funkis tilpasset terrenget

Ulike stilepoker

Norges beste interiører

Ble drømmefunkis

Bolig haldenskogveien funkis klikk.no=

DELER ROMMET: Peisen ligger fritt i rommet, noe som bidrar til at det virker større samtidig som den fungerer som romdeler. De avlange vinduene over spisebordet gir utmerket utsikt fra sittehøyde. © Espen Grønli

bolig snarøya ombygd funkisstil

BINDER SAMMEN: Boligen er på 200 kvm og har en stor terrasse på garasjetaket. Sivilarkitekt MNAL Kristian Vårvik tegnet en bro som binder bygningene sammen. © Espen Grønli

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!