Familien ønsket seg et lyst og luftig hus som kunne understreke den landlige følelsen de utsiktsvennlige naturomgivelsene byr på i åssiden like utenfor Drammen. Og dette ønsket har arkitekt Arne Borge oppfylt. I tråd med deres egne ideer har han tegnet et moderne hus med stor takhøyde og åpne romløsninger.

Hovedetasjen består av kjøkken og stue/spisestue i en åpen enhet, som er adskilt med vegg ut til gang og entré. Herfra går trappen ned til underetasjen, som rommer flere soverom, arbeidsrom, vaskerom og bad. Utenfor huset, som sto ferdig i 2000, bygde man en romslig terrasse, hvor familien inntar måltider og oppholder seg så mye de kan i sommerhalvåret.

For å understreke den luftige følelsen i boligen er rommene hovedsakelig malt i hvitt. De lyse veggene gir en rolig bakgrunn og lar gjenstander og tekstiler komme til sin rett.

Beboerne er glade i både moderne design og antikviteter, og det trivelige hjemmet er et godt eksempel på at man ikke skal være redd for å mikse gamle og nye gjenstander.

De antikke bondemøblene gir det praktiske kjøkkenet med alle fasiliteter en hyggelig, landlig følelse. Boligen er dessuten preget av en kjærlighet til vakre tekstiler i form av kelimer, skinn, orientalske silkeputer og forseggjorte gardiner, som binder det hele sammen til et varmt og hyggelig hjem.

Klikk på bildet helt øverst for å få frem flere bilder. Når du holder musemarkøren over et bilde, får du frem bildeteksten med flere opplysninger om gjenstandene. Legg også merke til pauseknappen som kommer til syne til høyre under bildet.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!