Inge Lundereng

Fengsel ble luksushotell

Vann og brød er byttet ut med Michelin-kokker i det gamle fengslet.

Å tilbringe en natt i fengsel er trolig noe de færreste kunne tenke seg. Men på nye Alcatraz Hotell i byen Kaiserslautern i Tyskland er en natt bak gitteret både normalt og populært. Hotellet er nemlig et gammelt fengsel og gir nå overnattingsgjestene mulighet til å få en følelse av hvordan en natt på celle vil være. Hotellet har beholdt barrikadene for å bevare fengselsstemningen og for å gjøre oppholdet til noe ekstraordinært. For de som ikke kunne tenke seg en natt bak gitteret tilbys det også "vanlige" rom på Alcatraz.

På det moderne hotellet kan du sove i fengselspyjamas, og til frokost kan du få servert en enkel fengselsfrokost bestående av pumpernikkelbrød med syltetøy og en enkel kopp kaffe. Riktignok har hotellet både kunst på veggene og det er mulighet for å ta en drink i baren.

Fengselshotelltrenden har blomstret opp flere steder i verden. I Boston i Massachusetts har et fengsel nylig blitt renovert til luksushotellet The Liberty Hotel. Her har gründere investert 150 millioner dollar - nær 800 millioner kroner.

Bestill rom eller celle på Alcatras hotell her>>

Les mer om The Liberty hotell her>>

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!