=

OPEN HOUSE

OPEN HOUSE presenterer femten internasjonale arkitekter og designere som spekulerer rundt morgendagens boligarkitektur og alternative boformer. Deres visjonære løsninger vises ved hjelp av interaktive installasjoner, modeller og filmer. Blant prosjektene finner vi blant annet pustende boligorganismer, minimale, økologiske hytter og verktøykasser for oppgradering av slumområder. I tillegg inneholder utstillingen en retrospektiv presentasjon av fremtidsboliger og urbane byplanutopier fra 1900-tallet.

Utstillingen er produsert av Vitra Design Museum, Weil am Rhein, og Art Centre College of Design, Pasadena, og vises på DogA fra 19. juni til 28. august.

- Arkitekter må slutte å skape byer som bryter ned samfunnet og miljøet, samtidig som vi må klare å møte det uunngåelige behovet for fortetting i byene på en positiv måte. Det er den største utfordringen vi har framover, sier den sørkoreanske arkitekten Minsuk Cho til DogA-magasinet.

Minsuk Cho, som leder arkitektfirmaet Mass Studies, kommer til Oslo i forbindelse med åpningen av utstillingen Open House (se egen ramme). Med sine visjoner om enorme boligtårn med boceller og store grøntarealer - bygninger som med tiden vil bli overgrodd av planter og fremstå som hengende hager - er han et godt eksempel på den nye og alternativt tenkende generasjonen byarkitekter.

- Det er med glede Norsk Form presenterer vandreutstillingen OPEN HOUSE - Architecture and Technology for Intelligent Living. Utstillingen viser en sjanger innen arkitekturen vi mener er undervurdert og alt for sjeldent benyttet i Norge - fremtidshuset. Fremtidshuset fremprovoserer, og gir konkrete bilder til, en essensiell debatt rundt morgendagens forutsetninger for å bo, skriver Norsk Forms direktør Nina Berre og utstillingsansvarlig Martin Braathen i utstillingskatalogen.

- Diskusjonen om fremtidens boliger bør romme langt friere spekulasjoner om fremtidens boformer, mener de.

Klikk vil presentere Minsuk Cho og hans arkitektur i en egen artikkel.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!