Reise: Villa til leie

7 herlige sommervillaer du kan leie

Drømmer du om å reise bort i ferien? Franske slott, idylliske småhus i Hellas eller rustikk luksus i Italia er noen av valgmulighetene du har.

FERIEIDYLL: CasasNaAreia er små, men godt utstyrte designhus rett på stranden. Husene har tilhørende badebasseng og luksuriøse omgivelser.

FERIEIDYLL: CasasNaAreia er små, men godt utstyrte designhus rett på stranden. Husene har tilhørende badebasseng og luksuriøse omgivelser. Foto: FOTO: Produsent

Publisert Oppdatert

Endelig er sommeren her og det betyr ferie for mange solhungrige nordmenn. Mens noen velger norgesferie, ønsker andre seg til fjernere steder.

De som velger å feriere i Norge har mange spennende steder å velge mellom.

Vil man derimot til utlandet finnes det drøssevis av særegne hoteller som byr på spennende opplevelser utenom det vanlige.

Men om du ønsker deg større plass og mer privatliv kan leie av et feriehus være midt i blinken.

Uansett om søker du slaraffenliv på stranden, landlige omgivelser blant frodige vinranker eller en herskapelig følelse i et fransk slott, finnes det gode alternativer å velge mellom.

Historisk eiendom i Italia

I idylliske Puglia, sørøst i Italia, kan man leie en villa som er over 500 år gammel. Villa Pizzorusso ligger 25 minutter fra sjøen i et vakkert landskap dekket av vingårder og oliventrær. Puglia er den største produsenten av olivenolje i Italia og er den regionen med størst produksjon av vindruer. Puglia foreløpig ganske uoppdaget, og har derfor klart å beholde sin autenstiske følelse.

De eldste delene av Villa Pizzorusso stammer helt tilbake til 1500-tallet. Villaen hadde stått tom i over 50 år før dagens eierne kjøpt stedet og begynte oppussingen for fem år siden.

- Vi restaurerte alle gulvene, steinene og reddet det vi kunne av de gamle veggmaleriene. Vi tilførte også huset noen moderne elementer uten å ødelegge noe av den originale historien til huset. Det var et mål for oss å bevare husets sjel og historie. Gamle antikviteter som vi har fått fra familien, lokale markeder og messer passer perfekt inn, skriver eieren Teresa på nettsiden til utleiefirmaet Welcome Beyond.

HISTORISK: Deler av det gamle huset stammer fra 1500-tallet

HISTORISK: Deler av det gamle huset stammer fra 1500-tallet Foto: FOTO: Welcome Beyond

GAMLE VEGGER: Veggene på villaen er vel bevart og over 500 år gamle.

GAMLE VEGGER: Veggene på villaen er vel bevart og over 500 år gamle. Foto: FOTO:Welcome Beyond

FRODIG: Det gamle huset ligger i et frodig område med vinranker og oliventrær.

FRODIG: Det gamle huset ligger i et frodig område med vinranker og oliventrær. Foto: FOTO: Welcome beyond

EGET BASSENG: I flere av ferievillaene har man tilgang til et eget badebasseng.

EGET BASSENG: I flere av ferievillaene har man tilgang til et eget badebasseng. Foto: FOTO:Welcome Beyond

RUSTIKK IDYLL: De gamle, originale veggene gir et autentisk preg til Villa Pizzorusso. Kombinasjonen med nye møbler gir en spennende kontrast.

RUSTIKK IDYLL: De gamle, originale veggene gir et autentisk preg til Villa Pizzorusso. Kombinasjonen med nye møbler gir en spennende kontrast. Foto: FOTO: Welcome Beyond

Perfekt strandferie i Portugal

Ønsker du avslapning, sol og strandliv i en privat og tilbaketrukket setting, kan CasasNaAreia i Portugal være stedet å reise.

CasasNaAreia består av fire bungalows på 30 kvadratmeter med tilhørende bad og oppholdsrom. Stedet er perfekt for en gruppe på 8. De små hyttene er designet av den velkjente arkitekten Manuel Aires Mateus og ligger en times kjøring fra Lisboa.

Et felles, åpent oppholdsrom og kjøkken inneholder alt man trenger av kjøkkenutstyr, belysning og et toppmoderne lydsystem. Alt av sengetøy og håndklær er inkludert, samt en daglig, mediteriansk frokost og en daglig vaskehjelp. Det er et eget svømmebasseng til disposisjon, samt sykler man kan låne.

Frodig naturlandskap i Irland

HYTTE I SANDEN: På CasaNaAreia sover du i små hytter rett på stranden.

HYTTE I SANDEN: På CasaNaAreia sover du i små hytter rett på stranden. Foto: FOTO: The travel files

FRODIG: Vakker natur og et fredelig landskap omkranser CasasNaAreia.

FRODIG: Vakker natur og et fredelig landskap omkranser CasasNaAreia. Foto: FOTO: The Travel Files

HVITT: Hyttene er enkelt innredet med hvitt som en gjennomgående farge.

HVITT: Hyttene er enkelt innredet med hvitt som en gjennomgående farge. Foto: FOTO: The Travel Files

The Gatsby House er feriehuset for dem som ønsker å feriere i et frodig, grønt og kupert landskap i Irland.

Gatsby House pleide å tilhøre den største produsenten av tweed i Donegal, Irland. Huset hadde stått tomt i 11 år da dagens eier overtok det og pusset opp. Secret Cottage er et lite uthus som ligger rett bak Gatsby House, som ble brukt som vevstue i gamle dager.

Brendan, som har kjøpt og renovert stedet er en stor interiørentusiast. Han elsker interiør og er lidenskapelig opptatt av å renovere og pusse opp gamle, forfalne boliger.

Gatsby House & Secret Cottage kan leies separat eller sammen. Og m man ønsker det kan en lokal kokk komme til huset og lage mat, står det på Welcome Beyond.

Solferie i Hellas

Blant de greske øyer har man mange idylliske perler å velge mellom. Hipaway Villas tilbyr særegne villaer til leie på ulike greske øyer. Villaene dekker et bredt spekter av stilarter, og hver enkelt villa er unik.

GLAMORØST: Det gamle tweed huset i Irland har fått et helt nytt og glamorøst uttrykk.

GLAMORØST: Det gamle tweed huset i Irland har fått et helt nytt og glamorøst uttrykk. Foto: FOTO: Welcome Beyond

BLÅ HARMONI: Eieren av Gatsby House har brukt mye farger i interiøret. Badet går i blåtoner og gråtoner.

BLÅ HARMONI: Eieren av Gatsby House har brukt mye farger i interiøret. Badet går i blåtoner og gråtoner. Foto: FOTO: Welcome Beyond

MØNSTER: I motsetning til en del de som driver andre ferievillaer har eieren av The Gatsby House lekt seg med både mønster og farger i innredningen.

MØNSTER: I motsetning til en del de som driver andre ferievillaer har eieren av The Gatsby House lekt seg med både mønster og farger i innredningen. Foto: FOTO: Welcome Beyond

HERSKAPELIG: I det gamle Tweed huset sover du som en konge i herskapelige omgivelser.

HERSKAPELIG: I det gamle Tweed huset sover du som en konge i herskapelige omgivelser. Foto: FOTO: Produsent

Villaene kommer i ulike størrelser fra et til fem soverom. Husene er valgt på bakgrunn av deres estetiske uttrykk, beliggenhet og arkitektoniske stil, står det på reisebloggen The Travel Files.

Tilbaketrukket slott i Frankrike

Har du alltid drømt om å sove i et slott? Nå kan drømmen din bli oppfylt. På landsbygda i Limousin i Frankrike kan du leie Château Du Chiron, et slott fra 1879.

De første beboerne av slottet ønsket en komfortabel eiendom med en fantastisk utsikt. Fra balkongen og hagen kan du se mange mil ut i horisonten. Flere av trærne som ble plantet i hagen er over hundre år gammel, og skaper en privat atmosfære rundt eiendommen.

AVSLAPNING: Hos Hipaway Villas kan du velge mellom ulike villaer på ulike øyer i Hellas.

AVSLAPNING: Hos Hipaway Villas kan du velge mellom ulike villaer på ulike øyer i Hellas. Foto: FOTO : The travel files

IVARETA DET GAMLE: De greske husene er innredet enkelt for å ivareta den originale arkitekturen og uttrykket. Turkise innslag frisker opp det hvite uttrykket.

IVARETA DET GAMLE: De greske husene er innredet enkelt for å ivareta den originale arkitekturen og uttrykket. Turkise innslag frisker opp det hvite uttrykket. Foto: FOTO: Produsent

DRØMMEUTSIKT: Nyt ettermiddagen med den fantastiske utsikten fra balkongen.

DRØMMEUTSIKT: Nyt ettermiddagen med den fantastiske utsikten fra balkongen. Foto: FOTO: The travel files

UNIKE HUS: Hver enkel villa har sitt særegne og unike uttrykk.

UNIKE HUS: Hver enkel villa har sitt særegne og unike uttrykk. Foto: FOTO: The travel files

UTEPLASSER: Alle husene har flere små uteplasser og balkonger med innebygde sofaer.

UTEPLASSER: Alle husene har flere små uteplasser og balkonger med innebygde sofaer. Foto: FOTO: The travel files

Dagens eiere har skapt en spennende kontrast ved å kombinere moderne interiør med gamle elementer.

- De fleste synes Château Du Chiron er et avslappende og privat sted som tilbyr god og diskret service. Her kan man velge å lage maten selv eller bli servert et gourmet måltid. Det er ingen faste regler og vi ønsker å tilby fleksibilitet til våre gjester, står det på Welcome Beyond.

Solfylte Sør-Afrika

I Cape Town i Sør-Afrika finnes det mange flotte villaer til leie. Naturen og landskapet er slående vakkert, med mektige fjellformasjoner og idylliske strender.

Aquatic House ligger i bakkene til Table Mountain, i et rolig område i Camps Bay. Fra huset tar det fem minutter å gå til stranden og ti minutter å kjøre til sentrum av Cape Town.

Huset har en formidabel utsikt over sjøen, stranden og fjellene fra alle tre etasjer. Interiøret er moderne og stilrent innredet, med inspirasjon fra strand og sjø. Uteområdet er møblert med sofagrupper, daybeds og et eget basseng.

SLOTT: På Château Du Chiron i Limousin kan du leve som en kongelig i ferien din.

SLOTT: På Château Du Chiron i Limousin kan du leve som en kongelig i ferien din. Foto: FOTO: Welcome Beyond

AVSLAPNING: Det er viktig for eierne at slottet er et sted folk kan komme til for å få en privat og avslappende opplevelse.

AVSLAPNING: Det er viktig for eierne at slottet er et sted folk kan komme til for å få en privat og avslappende opplevelse. Foto: FOTO: Welcome Beyond

IDYLLISK UTEPLASS: Slottet har en stor eiendom med enorme hager og et eget svømmebasseng.

IDYLLISK UTEPLASS: Slottet har en stor eiendom med enorme hager og et eget svømmebasseng. Foto: FOTO: Welcome Beyond

KONTRASTER: Eierne av slottet ønsket kombinere det autentiske, og rustikke med en sofistikert moderne stil.

KONTRASTER: Eierne av slottet ønsket kombinere det autentiske, og rustikke med en sofistikert moderne stil. Foto: FOTO: Welcome Beyond

Avslapning i Hellas

Blant hvitkalkede hus og vulkansk terreng på øya Santorini ligger White Villa, en sjarmerende utleievilla som strekker seg over to plan. Huset er delt inn i fire enheter, der hver enhet har bad, kjøkken, spisestue og stue.

Eieren jobber til daglig som arkitekt og ble sjarmert av bygningens form, romfølelse og landskapet rundt. Han totalrenoverte stedet og gjorde det om til en utleievilla.

På terrassen er det boblebad, svømmebasseng og en uteplass med spiseplass. Ved bassenget er det et badehus med et fult utstyrt kjøkken og spisebord.

Interiøret er enkelt og tidløst. Under oppussingen tok vi hensyn til den lokale, originale arkitekturen ved å bruke lokale byggemetoder og materialer, stå det på Welcome Beyond.

VAKRE OMGIVELSER: De karakteristiske Sør Afrikanske fjellene skaper et dramatisk bakteppe til Aquatic House.

VAKRE OMGIVELSER: De karakteristiske Sør Afrikanske fjellene skaper et dramatisk bakteppe til Aquatic House. Foto: FOTO: Produsent

INNE OG UTE: Fra stuen er det store glassdører som kan åpnes opp til en enorm uteplass.

INNE OG UTE: Fra stuen er det store glassdører som kan åpnes opp til en enorm uteplass. Foto: FOTO: Produsent

BADEGLEDE: I Aquatic House kan du ta deg et bad mens du nyter den formidable utsikten.

BADEGLEDE: I Aquatic House kan du ta deg et bad mens du nyter den formidable utsikten. Foto: FOTO: Produsent

UNIK UTEPLASS: Hvem vil vel ikke nyte sommerkvelden på en slik uteplass?

UNIK UTEPLASS: Hvem vil vel ikke nyte sommerkvelden på en slik uteplass? Foto: FOTO: Produsent

DRØMMEROM: Her kan du våkne opp til en fantastisk utsikt og havet som forsvinner i horisonten.

DRØMMEROM: Her kan du våkne opp til en fantastisk utsikt og havet som forsvinner i horisonten. Foto: FOTO: Produsent

Les også:

Her finner du de mest inspirerende interiørbildene

Gjorde campingbrakken til lekker hytte

Her er årets ferdighytte

-Jeg skal ikke bli som mamma eller pappa

INDUSTRIELT: Kjøkkenet på den greske villaen har et tøft, industrielt preg.

INDUSTRIELT: Kjøkkenet på den greske villaen har et tøft, industrielt preg. Foto: FOTO: The travel files

ENKEL FARGEBRUK: Ferievillaene er innredet med duse går og hvite toner. Det gir dem et rent og behagelig uttrykk.

ENKEL FARGEBRUK: Ferievillaene er innredet med duse går og hvite toner. Det gir dem et rent og behagelig uttrykk. Foto: Produsent

BETONG: Enkel og gjennomgående materialbruk gir et tøff og stilren opplevelse.

BETONG: Enkel og gjennomgående materialbruk gir et tøff og stilren opplevelse. Foto: FOTO: Welcome Beyond

FERIEFØLELSE: Nyt late dagerunder åpen himmel ved ditt eget svømmebasseng.

FERIEFØLELSE: Nyt late dagerunder åpen himmel ved ditt eget svømmebasseng. Foto: FOTO:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning