Den nyeste baderomstrenden er sveitsisk

Badet er det nye kjøkkenet - høres det mystisk ut? Designer Christoph Behling spår fremtiden for baderommet ditt her.

Harmoniske, behagelige farger og ny teknologi gir spafølelse på badet.
Harmoniske, behagelige farger og ny teknologi gir spafølelse på badet.
Sist oppdatert

Vi har teknologien innen rekkevidde overalt i hjemmet – bokstavelig talt. Nå har turen kommet til badet, hvor gjennomtenkt teknologi ofte har blir nedprioritert.

For om vi spør designeren Christoph Behling, så har badet det samme utviklingspotensialet som kjøkkenet har vært gjennom de siste 30 årene.

- Hvis du sammenligner badet med hvordan utviklingen på kjøkkenet har vært de siste 30 årene, fra et isolert rom til en integrert del av boligen, så har baderommet stort potensiale for utvikling, sier Behling.

Stjernen på fremtidens baderom er toalettet, og her har det for alvor skjedd noe med både design og teknologi. Les mer om ulike typer og design her:

Framtidens toalett er her allerede

Christoph Behling står bak Sveitsiske Geberits dusjtoalett AquaClean Mera, som med sin automatiske dusjfunksjon både vasker og tørker deg skånsomt og behagelig etter toalettbesøk. En måte å rengjøre seg på, som vi i Europa enda ikke helt har tatt til oss. Det mener Behling er synd.

Ny teknologi fra Geberit er klar for norske baderom.
Ny teknologi fra Geberit er klar for norske baderom.

- Jeg vasker jo ikke de skitne støvlene mine med papir, og etter en tur på mountainbiken min tørker jeg meg heller ikke med papir for å bli ren! Jeg er sikker på at hvis du bruker et dusjtoalett i én uke, så er du overbevist for resten av livet, sier designeren.

I AquaClean Mera er teknikken avgjørende for at dusjstrålen rengjør perfekt. Med en lett pulserende vannstråle og dynamisk lufttilførsel, sørger toalettet for å gi deg en grundig og skånsom vask bak.

En spennende detalj er orienteringslyset under toalettet. Dette kan stilles inn i flere farger og vise deg veien ved nattlige toalettbesøk. Funksjonene i AquaClean Mera kontrolleres med en fjern- kontroll, hvor du blant annet kan velge dine personlige inn-stillinger for vanntemperatur og dusjstrålens styrke.

Nye standarder for design og teknologi

Allerede i 1957 fant sveitseren Hans Maurer opp dusjtoalettet. Geberit har produsert dusjtoaletter siden 1978, og har dermed lang erfaring med hva europeere krever av kvalitet og design. I dag er dusjtoalettene spesielt populære i Japan, men flere og flere europeere får øynene opp for teknologien.

AquaClean Mera er Geberits nyeste dusjtoalett.
AquaClean Mera er Geberits nyeste dusjtoalett.

Det siste skuddet på stammen av dusjtoaletter, AquaClean Mera, er utviklet i tett samarbeid med ingeniører. Innerskålen har fått en helt perfekt avrunding, som gir lydløs nedtrekking og optimal mulighet for rengjøring uten å gå på kompromiss med et pent og tidløst design.

Du behøver heller aldri mer bekymre deg for om du etterlater deg dårlig lukt når du er ferdig - der er nemlig et effektivt luktavsug integrert i Geberit AquaClean Mera.

Toalettlokket åpner seg automatisk når sensorene registrerer at du er i nærheten, og det lukker seg naturligvis også igjen når du er ferdig.

Om designer Christoph Behling

Christoph Behling har designet alt fra Tag Heuer-klokker til mobiltelefoner, parfymeflasker og, som her, toaletter. Han har vunnet internasjonal anerkjennelse innen et bredt spekter av bransjer og har fått utallige priser for arbeidet sitt. Han underviser på Royal College of Arts og er kurator og medstifter av RCAs årlige Sustain Exhibition under London Design Festival.

Behling er født i Geneve og oppvokst i Tyskland. Han har studert industrielt design i Stuttgart, hvor avgangsprosjektet hans i 1995 bestod av en soldrevet båt. Etter studiene arbeidet Behling for en rekke anerkjente byråer i både Tokyo og London, før han i 2004 etablerte Christoph Behling Design.

Les alt om Geberits dusjtoaletter her:

Denne saken ble første gang publisert 13/07 2017, og sist oppdatert 01/08 2017.

Les også