Sola er en viktig kilde til næring og lyset påvirker oss også til å føle mer velvære og glede. Dersom du beskytter deg med gode produkter som beskytter mot solstrålene, kan du nyte de varme strålene som gjør deg godt.

Solen har positive effekter

Solstrålene bruner pigmentet i huden, noe som gir oss et friskt utseende og får oss til å gløde litt ekstra om sommeren. Dessuten dannes det vitamin D i kroppen, noe som vi vi får lite av om vinteren.

Varme og lys virker også ofte oppløftende, og gir oss lyst til å være ute og i aktivitet. Med riktig beskyttelse i form av gode solkremer, solbriller og gjerne en hatt på hodet de varmeste dagene – er alt duket for deilige dager i solen.

 

Med god beskyttelse mot sola, kan du trene og være aktiv i sommersola

 

 

Ulik beskyttelse til ulike aktiviteter

Livsstil og aktivitetsnivå er også avgjørende for hvilke solprodukter man har behov for. Til deg som trener og er mye aktiv i solen, bør du velge en solkrem som trekker raskt inn i huden og har en høy beskyttelse.

Smør deg før du går ut og gjenta gjerne innsmøring i løpet av treningsøkta. Om du svetter mye, finnes det kremer som kan kan påføres våt hud, f.eks Wet skin (fullt navn link), som smelter lett inn i huden og etterlater ingen hvite merker. Husk også å drikke vann for å unngå dehydrering!  

Liker du bedre å sitte på en uteservering eller skal du på storbyferie i år? Husk hatt og solbriller! Visste du at 80% av aldringstegn kommer fra solen? Prøv en farget solkrem som Ideal Soleil 3-i-1 Anti-Dark Spots , SPF 50, som gir en jevnerei en jevnere hudtone, reduserer synligheten av pigmentflekker og beskytter mot utvikling av nye.

Bruk solguiden!

Alle Idéal Soleils produkter har et bredspektret filtersystem, som er effektivt mot både UVA og UVB-stråling. Produktene er hypoallergene og inneholder mineraliserende thermalsk kildevann fra Vichy. Vil du ha hjelp og råd på nettet, kan du bruke Idéal Soleil’s solguide, som du finner her.

Derfor er det ekstra viktig å beskytte ansiktet med en god solkrem. Det finnes mye å velge i, og om sommeren kan det være praktisk å bruke en solkrem med farge, så får du både høy beskyttelse i kombinasjon med jevnere hudtone. Dessuten slipper du sminke på de late dagene i solen!

Prøv Ideal Soleil Mattende Dry Touch ansiktssolkrem, SPF 30, som passer perfekt som daglig beskyttelse hvis du opplever å ha en blank hud.

Ha alltid en solstift eller leppepomade med solfaktor i veska, for lepper, nesetipp og øreflipper.

 

Husk å bruke en egen solkrem i ansiktet, og gjerne en solstift til lepper og nesetipp. Husk øreflippene, de kan ofte bli glemt og lett bli solbrente!

 

 

Tenk langsiktig

Aldringstegn som linjer, rynker og pigmentflekker er bare noen av grunnene til at det er viktig å beskytte deg godt og riktig når du oppholder deg i solen. Solkrem beskytter huden mot tidlige tegn på aldring som er forårsaket av UV-stråler. Mye soling og gjentatte episoder med solbrenthet er med på å gjøre deg mer utsatt for hudproblemer senere i livet.

På apoteket kan de hjelpe deg med å finne de rette produktet for din alder, hudtype og dine behov.

 

 

Visste du at...

...sandens slitasje mot huden kan fjerne noe av solbeskyttelsen din. Når huden er dekket av sand er det vanskeligere og mindre behagelig og smøre seg inn igjen og oppnå optimal beskyttelse.

Gøy på stranden

Sol og strand er herlig, og et godt tips er at du prøver en sandresistent solkrem neste gang dere skal kose dere med strandlivet. Nå finnes det nemlig solkrem som gjør det mye enklere å børste vekk sand som fester seg til kroppen, og slik blir det mye mer behagelig for deg og barna å leke og være i aktivitet på stranden. Vi vet alle hvor håpløst det er å smøre seg inn når sanden klistrer seg til huden, så en solkrem med lett konsistens som trekker raskt inn i huden og er enkel å påføre gjør at man uten problem kan gjenta smøringen i løpet av en dag på stranden. Det er spesielt viktig å fylle på med solkrem etter man har badet.

 Anti- sand kremene finnes med høy beskyttelse både for voksne og barn.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!